برای شروع زندگی به چه لوازم آشپزخونه ای نیاز داریم؟
فهرست:
وقتی صحبت از تهیه جهیزیه برای یک زندگی جدید میشه، بدون شک آشپزخانه یکی از مهم ترین بخش هاست. چون جاییه که قراره غذاهای خوشمزه درست بشه و خاطره های شیرین رقم بخوره ! توی این بلاگ، قراره با زبان ساده و خودمونی بگیم که چه لوازمی برای آشپزخانه ی عروس خانم ها لازمه، تا هم چیزی از قلم نیفته و هم خرید ها هوشمندانه باشه.
1. لوازم پخت و پز
قابلمه و تابه:
قابلمه و ماهیتابه جزو اون دسته از وسایل آشپزخانه ان که پایه ی اصلی پخت و پز به حساب میان و بدون شون تقریباً هیچ غذایی درست نمیشه ! برای جهیزیه عروس، داشتن یک سرویس قابلمه با اندازه های مختلف خیلی مهمه، چون هر غذا ظرف مخصوص خودش رو میطلبه. مثلاً برای درست کردن خورشت، برنج، سوپ یا حتی بخارپز کردن سبزیجات، نیاز به قابلمه مناسب داریم. ماهیتابه هم که همیشه دم دست باید باشه؛ برای سرخ کردن، تفت دادن یا حتی گرم کردن غذا. اگه جنس این ظروف با کیفیت باشه (مثل گرانیتی یا تفلون با روکش مقاوم)، هم عمر طولانیتری دارن، هم غذا نمیچسبه و شستوشوشون راحتتره. در کل، قابلمه و ماهیتابه جزو وسایل ضروری، پرکاربرد و روزمره ان که هر عروسی باید با دقت انتخابشون کنه.
زودپز:
زودپز یکی از اون وسایلیه که توی آشپزخونه خیلی به کار میاد، مخصوصاً وقتی وقت کم داری ولی میخوای غذای خوشمزه و کامل بپزی. این وسیله با فشار بخار، زمان پخت غذا رو به طرز چشم گیری کم میکنه و باعث میشه خورشت، گوشت، مرغ یا حتی حبوبات خیلی سریعتر از حالت عادی آماده بشن. برای جهیزیه عروس، زودپز میتونه یه کمک بزرگ باشه، چون هم توی زمان صرفه جویی میکنه، هم باعث میشه مواد غذایی بهتر پخته و نرم بشن. امروزه زود پزها هم به شکل ساده (روی گاز) وجود دارن، هم برقی، که مدل برقی ها امکانات بیشتری مثل تایمر یا حالت پخت های متنوع دارن. داشتن یه زودپز خوب یعنی راحتی بیشتر توی آشپزی های روزمره و خیالت راحتتر از بابت پخت غذاهایی که زمان بر هستن.
2. ظروف سرو غذا
سرویس چینی یا آرکوپال:
سرویس چینی یا آرکوپال یکی از بخش های مهم و شیک جهیزیه عروسه که معمولاً برای پذیرایی از مهمان ها یا مجالس رسمی استفاده میشه. سرویس چینی با ظرافت و طراحی های خاصش جلوه ای کلاسیک و رسمی تر داره، در حالی که آرکوپال سبک تر، مقاوم تر در برابر ضربه و مناسب تر برای استفاده روزمره و حتی مهمونیهای صمیمی تره. بسته به سلیقه و سبک زندگی، بعضیها سرویس چینی رو برای مراسم های خاص کنار میذارن و از آرکوپال بیشتر استفاده میکنن. داشتن یکی از این سرویسها (یا هر دو) کمک میکنه هم برای مهمونیها آماده باشی، هم برای زندگی روزمره یه ست مرتب و زیبا داشته باشی.
سرویس دم دستی:
سرویس دم دستی به اون دسته از ظروف غذاخوری گفته میشه که برای استفاده روزمره و معمولی در خانه کاربرد دارن؛ یعنی همون بشقاب، کاسه، لیوان و ظروفی که هر روز برای صبحانه، ناهار و شام استفاده میکنی. این سرویس معمولاً ساده تر، سبک تر و مقاوم تر از سرویس های پذیراییه، چون قراره مدام شسته و استفاده بشه. جنسش میتونه از آرکوپال، ملامین یا سرامیک باشه، و بهتره طرح های ساده و رنگ هایی انتخاب بشه که زود دل رو نزنه. داشتن یه سرویس دم دستی خوب توی جهیزیه باعث میشه ظروف گران قیمت برای مهمونی کنار بمونه و نگرانی از شکستن یا خراب شدن ظرف ها توی استفاده روزانه کمتر باشه.
قاشق، چنگال، کارد:
قاشق، چنگال و کارد از اصلی ترین اقلام سرویس غذاخوری هستن که در هر وعده غذایی مورد استفاده قرار میگیرن. برای جهیزیه، بهتره یک سرویس کامل و باکیفیت انتخاب بشه که شامل قاشق و چنگال غذا، دسر، چای خوری و کارد میوه خوری باشه. جنس استیل ضد زنگ و طراحی خوش دست از نکات مهمیه که در انتخاب این وسایل باید بهش دقت کرد.
لیوان، ماگ، استکان:
لیوان، ماگ و استکان از لوازم کاربردی و روزمره آشپز خانه هستن که برای نوشیدنیهای مختلف استفاده میشن. استکان معمولاً برای چای در مهمانی یا استفاده سنتی به کار میره، ماگ ها برای نوشیدنی های گرم مثل قهوه، نسکافه یا شیر بسیار مناسبن و لیوان ها هم برای آب، شربت یا نوشابه در وعده های غذایی استفاده میشن. داشتن چند عدد از هر کدوم با طراحی ساده یا دلخواه باعث میشه همیشه برای پذیرایی یا استفاده شخصی آماده باشی.
3. وسایل برقی ضروری
- یخچال و فریزر
- اجاق گاز یا گاز رومیزی + فر (در صورت تمایل)
- مایکروویو (اختیاری ولی کاربردی)
- پلوپز یا آرام پز
- چای ساز یا کتری برقی
- مخلوط کن، آسیاب و غذاساز
- ماشین لباسشویی و ظرفشویی (در صورت نیاز)
4. ابزار آشپزی و وسایل جانبی
- تخته گوشت، پوست کن، رنده، چاقوهای آشپزخانه
- کفگیر، ملاقه، قاشق چوبی و سیلیکونی
- آبکش، الک، قیف، همزن دستی
- ظروف درب دار برای نگهداری غذا
- بطری آب، شکر پاش، نمک پاش، جای ادویه
5. وسایل تمیزکاری و نظم دهی
- سطل زباله، دستمال آشپزخانه، جا مایع ظرفشویی
- آویز و نظمدهنده کابینت یا کشو
- دستکش آشپزخانه، فرچه و اسکاچ
نکات پایانی:
حتماً لیست بنویس و طبق بودجه جلو برو.
لازم نیست همه چی برند گرون باشه؛ کیفیت مهمتره.
بعضی لوازم رو میتونی بعداً بگیری؛ همه چی لازم نیست از اول تهیه بشه.
اگه فضای آشپزخونه کوچیکه، وسایل چند کاره بگیر تا جا اشغال نکنه.